A kenyereinket tradicionális és természetes szemléletben állítjuk elő. Az összes kenyér kovásszal készül, amiben olyan jótékony baktériumok vannak, amik később majd megkönnyítik az emésztést, illetve a benne termelődő tej- és ecetsav-baktériumok hozzájárulnak a kenyér kicsit savanykás és édeskés ízéhez.
Fontos számunkra, hogy a lisztünk is kiváló minőségű legyen, ezért a fehér lisztet a Garat Malomtól, a teljes kiőrlésű és a félbarna lisztet a Lipiliszttől, az alakorlisztet pedig Trungel László termelőtől vásároljuk.
A kovász és a liszt mellett meghatározó még a kenyerekre szánt idő, ami a mi esetünkben legalább 24 óra. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy jó termékeket készítsünk.
Amikor elkezdtem a konyhámban sütni, a hatékonyság miatt előre kitaláltam, hogy mit fogok készíteni, és azokból lehetett választani. Mivel ez a módszer bevált, maradt a műhelyben is. Mindig összeállítok egy heti tervet, aminek a kitalálásában figyelembe veszem, hogy éppen milyen évszakban járunk, és hogy aktuális-e valamilyen ünnep. Mindennap legalább 4-féle kenyeret sütünk: egy paraszt jellegű, többségében fehér lisztet tartalmazót, egy félbarnát, egy teljes kiőrlésűt, illetve egy hosszúkás bagettet vagy gyökérkenyeret.
Aludttejes
Burgonyás
Kukoricás
Zabos-mákos
Céklás
Diós
Káposztás
Napraforgómagos
Szezámmagos-gyömbéres
Aszalt paradicsomos
Hagymás
Olajbogyós
Sütőtökös
Kicsi 300 g
Nagy 500 g
Biobúza
Lenmagos tönkölybúza
Négymagos búza
Alakor
Rozs
Figyeld a heti tervet, mert nincs mindennap minden kenyér! A rendelési rendszerben két hétre előre megtalálod, mit fogunk sütni.
Mivel a kenyereinket az átvételük előtti nap már elkezdjük készíteni, kérjük, hogy a megrendelést még egy nappal korábban, 21 óráig add le. Például ha kedden szeretnéd átvenni a kenyeret, vasárnap 21 óráig tudod leadni a rendelést.